Mire is jó ez a blog?

Blogunk 2012 Novemberében jött létre, egy hosszú és bulizós éjszaka után. Hulla fáradtan hazaérve, hirtelen felindulásból követtem el mint arról legelső bejegyzésemben is szó esett. De mire is jó ez a blog? Mi a célja? Hogyan használjuk? No itt kaptok rá egy kis magyarázatot.

Kritika Mánia?

Miért is Kritika Mánia a blog neve? Hát mert minden más név foglalt volt, én pedig nem voltam kreatív pillanatomban. Persze a címnek, legyek bármennyire is fáradt sikerült némiképp utalnia a tartalomra. Ezen a kis oldalon elsősorban magánvéleményeket, élménybeszámolókat, ismertetőket teszünk közzé a lehető legváltozatosabb témákban. Nekem és szerkesztőtársamnak eléggé sokféle az ízlésvilágunk, sok minden érdekel minket és szerencsénkre rengeteg dolgot ki is próbálhatunk. A nagy átlaghoz képest sokat járunk moziba, rengeteget olvasunk, imádjuk az animéket, mangákat és ha épp van egy kis szabadidőnk szívesen ütjük el az időknek videojátékokkal (mint a legtöbb mai fiatal). Így hát nem meglepő, hogy elsősorban ezekről az élményeinkről fogunk írni. Kis irományainkkal próbálunk némiképp segíteni az adott témában való eligazodásban, közzétenni véleményünket a nagyvilágban és kedvet csinálni egy-két kivételes darabhoz, vagy épp elvenni a kedvet pár égetni való szeméttől. Nem áll szándékunkban és nem is célunk versengeni más hasonló témájú oldallal, bloggal. Tudjuk jól , hogy nem kivételes és egyedi amit csinálunk de ez nem érdekel minket. Ez csak egy hobbi-blog, nem nézettségért vagy haszonért írunk, hanem azért mert épp van kedvünk vagy időnk hozzá.

Hogy épül fel az oldal?

Kezdő blogolóként nem mondhatom magam az oldalszerkesztés mesterének, de igyekszem képességeimet fejleszteni és próbálom minél felhasználóbarátabbá és dizájnosabbá tenni a kis oldalunkat. Ha szétnéztek egy picit láthatjátok, hogy témákra bontva szedtem szét a bejegyzéseket a “Választék” címszó alatt. “Könyvek”, “Animék/Mangák”, “Filmek”, “Játékok” ezek a címszók értelemszerűen a témákat takarják. Ezen kívül még találhatsz egy “Hírek” és egy “Blogról” rubrikát.  A hírek kategóriában olyan, a megjelenésükkor aktuális információkat találsz amiket valamiért épp fontosnak tartottunk közölni, míg a blogról pont alatt az oldallal kapcsolatos híreket közöljük.

Mikor lesz következő post?

Amikor lesz kedvünk megírni.  A blog nem rendszeresen publikál hanem a szerkesztők jókedvétől függően. Ezért vagyok ennyire kiszámíthatatlanok.  Van,hogy 4-5 napig nincs új bejegyzés, aztán megy egyszerre 20. Ennek az az oka, hogy bizony mi is elfoglaltak vagyunk és bizony néha nekünk sincs kedvünk irkálni, és ilyenkor nem is fogunk.

 

Hozzászólás